Jansen Merksplas neemt nieuwe loods in gebruik

jansen merksplasVoortaan kunnen alle voertuigen van Ondernemingen Jansen NV en Jansen Grondopzuiging BVBA netjes binnen worden gestald. De bedrijven, gevestigd aan de Steenweg op Weelde in Merksplas en geleid door Johnny Jansen en Elly Bruurs, investeerden ruim 1 miljoen euro in een nieuwe industriehal. “De vorige loods was veel te klein geworden waardoor de helft van de voertuigen buiten moest staan”, legt Elly Bruurs uit.

Het koppel nam vorig jaar al een nieuw kantoorgebouw in gebruik en startte daarna met de afbraak van de vroegere loods. Op dezelfde locatie verscheen intussen een nieuwe van 2.400 vierkante meter waarin niet alleen een 20-tal bedrijfsvoertuigen kunnen worden gestald maar waarin zich ook het magazijn, de werkplaats, de carwash en het sanitair gedeelte voor de werknemers bevinden. In totaal hebben de bedrijven een 30-tal medewerkers in dienst.

Belgisch marktleider
Ondernemingen Jansen NV is gespecialiseerd in de aanleg van nutsleidingen met als specialisatie waterleidingen voor drinkwatermaatschappijen. “Voor Pidpa maar ook bijvoorbeeld brandleidingen rond bedrijven”, legt Elly Bruurs uit. Jansen Grondopzuiging bvba is marktleider in België en ook over heel het land actief in grondopzuigingen. “Bijvoorbeeld wanneer de grond verzadigd is met kabels en er niet mag worden gegraven. Of langs gasleidingen en bij raffinaderijen”, geeft Bruurs als voorbeeld. Voor die werkzaamheden beschikt het bedrijf over 6 zuigwagens: een grote stofzuiger op een vrachtwagen.

Op dezelfde site in Merksplas is ook JB Consult bvba gevestigd, dat zich toelegt op de verhuur van 7 bedrijfsunits op het naastgelegen perceel.