Jan Schillebeeckx Uitvaartzorg breidt zijn activiteiten in de Kempen uit via de overname van Begrafenissen Caers uit Arendonk. Daardoor komt het aantal vestigingen op 4. “Met de overname zetten we onze ambitie kracht bij om een grotere Kempense speler in de begrafenissector te worden”, zegt Jan Schillebeeckx.

Schillebeeckx startte 25 jaar geleden als begrafenisondernemer in zijn geboorteplaats Ravels. Intussen bevindt het hoofdkantoor zich in Oud-Turnhout en kwam er ook een vestiging in Retie bij. “Arendonk was tot dusver een blinde vlek, hoewel ik een speciale band heb met die gemeente want mijn moeder is van Arendonk afkomstig.”

In Kempense handen
Staf Caers begon de zaak met zijn vader, terwijl zijn vrouw La Wouters er later mee instapte. “We hebben 40 jaar lang ten dienste van de Arendonkenaars gestaan”, vertelt Caers. “Nu is het tijd voor mijn pensioen en we hebben geen opvolging. We zijn blij dat de zaak in Kempense handen blijft.”

Vanaf 1 januari werken Jan Schillebeeckx en Staf Caers nauw samen in het vooruitzicht van een vlotte overgang op 1 juni, wanneer de overname een feit wordt. “De klanten kunnen tot die dag op ons blijven rekenen. Na 1 juni worden de diensten verzorgd door Jan en zijn team”, aldus nog Staf Caers.

Jan Schillebeeckx verzorgt in de verschillende vestigingen jaarlijks zo’n 500 uitvaarten. Met de overname van Caers komen er daar ruim 100 bij.