Jan Gevers uit Mol verhuist distributiecentrum naar Ham

Gevers JanBakkerijspecialist Jan Gevers uit Mol start met de bouw van een nieuw distributiecentrum. Dat zal op het industrieterrein Genebos in Ham langs de E313 komen. De nieuwbouw stelt het bedrijf in staat om uit te groeien tot een belangrijke Europese speler in food solutions. “Het distributiecentrum zal beantwoorden aan de meest recente en innovatieve ontwikkelingen voor distributie, opslag en logistiek”, zegt directeur Luc Gevers. “Dankzij onze goede reputatie en wettelijke kwaliteitsnormen worden steeds meer logistieke activiteiten, stockage of distributie van producten toevertrouwd aan ons en is uitbreiding en vernieuwing nodig.” Het Food Center Jan Gevers, de kook- en bakwinkel, blijft op de huidige locatie in de Ambachtsstraat in Mol.

Het nieuwe distributiecentrum focust vooral op de uitbreiding van de opslagcapaciteiten voor droge grondstoffen, gekoelde en diepgevroren voedingswaren.  “Als toeleverancier van ambachtelijke en industriële bakkerijen en food service zijn automatisering, centralisatie en schaalgrootte van essentieel belang om in te spelen op de behoeften van morgen”, verklaart Gevers de investering. “Daarnaast bieden we ook nauwkeurige, fijnmazige distributie in multitemp, gecompartimenteerde vrachtwagens en opleggers aan”, gaat Hans Meynen, directeur van Transfresh bvba, de logistieke partner van Jan Gevers bvba, verder. “Veel bedrijven moeten momenteel naar Oost- of West-Vlaanderen uitwijken,  waar grote buitenlandse spelers deze dienstverlening verzorgen. Door onze nieuwe aanpak zullen veel productiebedrijven in de voedingssector in staat zijn hun productie en dienstverlening te optimaliseren in de eigen regio.” Het nieuwe distributie-, demo- en opleidingscentrum en kantoorgebouw zal eind 2014 in gebruik worden genomen.

Het familiebedrijf Jan Gevers bvba werd in 1964 opgericht en sinds 1979 in Mol gevestigd. Nadat klanten en leveranciers steeds meer hun logistieke projecten wensten uit te besteden, wordt in 2008 de logistieke dienstverlener Transfresh bvba opgericht. 95 procent van de omzet van Jan Gevers komt momenteel uit de bakkerijmarkt.