Jan Caers (Tongerlo) is niet langer algemeen manager bij Golfclub Witbos in Noorderwijk maar heeft zijn eigen bedrijf Sesam opgericht. Daarmee organiseert hij events en adviseert hij in sportsponsoring. In het verleden was hij namelijk ook commercieel manager bij KVC Westerlo.

“Het idee om een eigen firma te starten, speelde al langer”, vertelt Jan Caers. “De drang naar een eigen bedrijf, iets voor mezelf beginnen. Ik liep er al een tijd mee rond.”

Sport als rode draad
Dat het eventorganisatie zou worden, is niet verwonderlijk. “Dat heb ik al veelvuldig gedaan, onder meer voor de zelfstandige kantoorhouders van BNP Paribas Fortis. Met Sesam wil ik enerzijds events, seminaries, meetings en dergelijke organiseren voor bedrijven, maar anderzijds ook eigen events. Veel kan ik daar nog niet over zeggen, maar die zullen alleszins een sportieve toets hebben.”

Sport is de rode draad doorheen de professionele carrière van Caers. De voorbije 5 jaar was hij algemeen manager van Golfclub Witbos. In de beginperiode combineerde hij dat met de job van commercieel manager van KVC Westerlo, die hij 8 jaar uitoefende.

“Met die ervaring wil ik bedrijven ook advies verlenen op het vlak van sportmarketing en –sponsoring. Vroeger zat ik aan de andere kant van de tafel voor het binnenhalen van sponsoringbudgetten. Nu bestaat mijn rol in het adviseren.”

Met Sesam wil hij het eerste jaar een 5 tot 6 grotere projecten voor derden organiseren en 2 tot 3 eigen events.