Jacques Ijs huurt externe productiecapaciteit bij

Jacques ijsHet gaat hard voor Jacques Ijs, de ijsproducent uit Oevel-Westerlo. Vorig jaar rondde het een investeringsprogramma af van 7 miljoen euro in de fabriek in Oevel. Nu komt het bedrijf met het nieuws dat ze een meerjarenovereenkomst hebben gesloten met de firma Immo Romejo & B’Nice, beide gelegen op het industrieterrein Rouwbergskens in Beerse. “Daar gaan we het arbeidsintensievere schepijs produceren”, zegt managing director Dirk Robeyn.

Jacques Ijs zal enkele machines naar Beerse overbrengen. “De productie zal er volledig onder onze supervisie, opvolging en controle gebeuren”, benadrukt Robeyn. “Een stijging van het aantal werknemers is niet direct aan de orde, eerder een verschuiving.”

Groeipotentieel
De Oevelse ijsproducent kiest voor Beerse omwille van de uitstekende ligging. “En voor de beschikbare en onmiddellijk inzetbare, moderne infrastructuur”, aldus Dirk Robeyn. “Extra gunstig is dat er nog behoorlijk wat groeipotentieel is op deze locatie. Door de gestage groei en de beperking van ons eigen bedrijfsterrein zijn we genoodzaakt tot het zoeken van externe bedrijfs- en productieruimte.”

Jacques Ijs heeft een sterk 2015 achter de rug. Het sloot af met een geconsolideerde omzet van 45 miljoen euro, een stijging van bijna 12% tegenover het jaar voordien. De onderneming haalde vorig jaar de licentie binnen voor de productie van Minion-ijsjes, genoemd naar de populaire animatiefiguurtjes en dat werd een heus succesverhaal. Het bedrijf heeft 130 mensen vast op de pay-roll en doet in drukke periodes een beroep op 70 tot 80 interims.