Medewerkers van Jacobs Beveiliging uit Oostmalle zijn momenteel hard aan het werk om de vestiging in Blankenberge van restaurant Da Giovanni tijdig klaar te krijgen voor de opening op 29 juni. Jacobs bouwt daar een compleet beveiligingssysteem, zoals het dat al deed in de 4 Antwerpse vestigingen van de bekende Italiaan.

Zaakvoerder Hans Jacobs ging in 2004 als eenmanszaak van start en richtte in 2008 de bvba Jacobs Beveiliging op. Vandaag zijn er 10 mensen aan de slag, van wie de helft technici. Klanten zijn zowel particulieren als KMO’s.

Wellicht de bekendste klant is het Italiaans restaurant Da Giovanni, dat momenteel 3 vestigingen heeft in de buurt van de Groenplaats en de kathedraal in Antwerpen en er recent nog eentje opende aan het Eilandje. In het Visserstraatje in Blankenberge gaan op 29 juni de deuren open van nummer 5.

Overzicht behouden
“Met 5 verschillende vestigingen in Antwerpen en Blankenberge is het niet evident om altijd een compleet overzicht van elk restaurant te behouden”, vertelt Hans Jacobs. “Het restaurant in Blankenberg wordt net als die in Antwerpen uitgerust met een volledig brand- en camerabewakingssyteem. Ter bescherming van klanten en personeel worden zowel binnen als buiten camera’s geïnstalleerd zodat de eigenaars via een videowall kunnen zien wat in en rond elke vestiging gebeurt.”

De volgende stap is om alle vestigingen uit te rusten met een volledig toegangscontrolesysteem. “Dat is veel eenvoudiger te beheren dan een gewone sleutel. Met behulp van een toegangscontrole kan je je privéruimtes afschermen voor onbevoegden.”