IZEN uit Lille heeft een megacontract getekend voor de plaatsing van 75.000 zonnepanelen bij logistiek bedrijf WDP. Het vertegenwoordigt een waarde meer dan 15 miljoen euro. CEO Gie Verbunt noemt de overeenkomst de kers op de taart van de viering van 30 jaar IZEN.

Het bedrijf zal 15 logistieke gebouwen van WDP uitrusten met in totaal voor 20MW groenestroominstallaties. “De projecten worden allemaal in Nederland uitgevoerd, in principe de eerste twee kwartalen van 2018”, zegt Verbunt. “De grootorde van het contract is afhankelijk van het uiteindelijk vermogen dat wordt geplaatst, maar situeert zich tussen 15 en 20 miljoen euro.”

WDP kondigde vorige maand aan dat het zijn capaciteit in Nederland zou verdubbelen van 25 MW naar 50MW. Nu wordt dus duidelijk dat het Kempense bedrijf het merendeel van de installaties zal leveren. De 2 zijn trouwens geen onbekenden voor mekaar. 2 jaar geleden legde IZEN al 10.000 zonnepanelen op een logistiek centrum van WDP voor webwinkel Wehkamp in Zwolle. Die installatie werd toen in gebruik genomen door koning Willem-Alexander.

100MW volgend jaar
In totaal verwacht de onderneming volgend jaar voor meer dan 100MW aan groenestroominstallaties te realiseren. Er is een samenwerking met Belfius Bank & Verzekeringen en Eneco voor de plaatsing van duizenden installaties op residentiële gebouwen per jaar. Voor grotere projecten heeft IZEN framecontracten met Lidl, Delhaize en Colruyt voor de bouw van tientallen installaties op hun diverse vestigingen.