IZEN organiseert Energie Innovatie Festival

izen energieinnovatiefestivalZondag 6 oktober organiseert IZEN uit Lille het Energie Innovatie Festival: Open Bedrijvendag maar dan een beetje anders.  Het energieneutrale kantoor van het bedrijf in Lille wordt omgetoverd tot een hernieuwbare energie-attractiepark. IZEN wil de bezoekers tonen hoe ver groene energie vandaag al staat en wat ons in de toekomst te wachten staat.

Zo zal je onder andere zelf kunnen rijden in een kleine, futuristische elektrische wagen en een eigen zonne-installatie in elkaar kunnen zetten. Of wat dacht je van een virtuele testrit in een hippe elektrische sportkar? Verder brengt Technopolis een spectaculaire wetenschapsshow en kunnen de kinderen zich uitleven tijdens djembé initiaties en op een draaimolen uit gerecycleerd materiaal. Op de ecomarkt in een tent naast het gebouw zullen onder ander handgemaakte sjaals en lekkere streekproducten te vinden zijn.

Ondanks de verschuivingen in de sector kijkt men bij IZEN hoopvol naar de toekomst. Het bedrijf zoekt constant naar creatieve oplossingen om in te spelen op de veranderingen in de markt. “Hernieuwbare energie is allesbehalve een saai onderwerp,” vertelt Gie Verbunt. “Mensen hebben geen overheidssubsidies nodig om het nut van hernieuwbare energie in te zien.”

IZEN krijgt op het Energie Innovatie Festival hulp van Technopolis, General, Kringloop Kempen, Renault Twizy, de Chiro van Lille en Belfius.