IZEN houdt stand dankzij eigen sterkte

izen zonnepanelenDe sector van de zonnepanelen doet het zeer slecht, waardoor veel bedrijven die zich de voorbije jaren in de markt van groene energie hebben gestort het bijzonder moeilijk krijgen. IZEN uit Lille blijft in die markt sterk standhouden. Dat heeft alles te maken met de enorme switch, die ze gemaakt hebben. “Wij hebben 26 jaar ervaring en zijn ooit gestart met zonneboilers. De laatste jaren waren we helemaal overgeschakeld op zonnepanelen, wat toen 80 procent van onze activiteiten uitmaakte”, vertelt Pieter Callebaut, PR-marketing IZEN-groep. “Toen de markt van de zonnepanelen in elkaar is gezakt, zijn wij vrij snel terug gaan inzetten op zonneboilers en warmtepompen. En nu maakt het plaatsen van zonneboilers 80 procent van onze activiteit uit.”

izen warmtepomp“Wij zijn ook internationaal actief, waardoor we het risico spreiden”, zegt Callebaut. IZEN is goed voor 1000 installaties per jaar. “Daarmee zitten we op het niveau van vorig jaar, wat betekent dat we de switch volledig hebben gemaakt.”

Vanaf 2014 hoopt IZEN opnieuw op een positieve stimulans voor de sector door een wijziging van de wetgeving inzake nieuwbouw (verplichte integratie van energiezuinige maatregelen). Daarnaast zet het bedrijf met ECOHOME ook in op een geïntegreerd concept. “Dat zijn allemaal redenen waarom we continu op zoek zijn naar kwalitatief sterke mensen”, zegt Pieter Callebaut, PR-marketing IZEN-groep. Momenteel werken 104 mensen bij IZEN. Het bedrijf heeft naast de grote Belgische vestiging ook kantoren in Nederland, Denemarken, Groot-Brittanië en Kroatië.