installatie zonnepanelenInstallatiebedrijf IZEN Energy Systems uit Lille is één van de drie bedrijven die de eerste groepsaankoop voor zonnepanelen van de provincie Oost-Vlaanderen binnenhaalde. Meer dan 10.000 mensen schreven zich in. IZEN zal ongeveer 1/3de van de installaties uitvoeren. Het Kempense bedrijf bracht eerder al groepsaankopen voor onder meer de provincie Antwerpen, Test-Aankoop, Belfius Bank en Verzekeringen en de Gezinsbond tot een goed einde.

Goede inschatting
Tijdens de veiling op 24 mei brachten verschillende gekwalificeerde installateurs een bod uit. “Omwille van onze ervaringen met verschillende andere groepsaankopen, zijn we bij IZEN in staat een goede inschatting te maken van de uitvoering van een groot aantal installaties. Daarnaast hebben we onze processen de afgelopen jaren aangepast om iedereen tegelijk efficiënt te kunnen helpen”, licht managing director Kris Duchesne toe. “We kiezen tijdens deze groepsaankoop voor een maximale inzetting van onze Oost-Vlaamse medewerkers en installateurs.”

De 10.000 deelnemers die zich ingeschreven voor de groepsaankoop van de provincie Oost-Vlaanderen, ontvangen vanaf 6 juni een persoonlijk voorstel. Op dat moment ontdekken ze ook welke van de drie winnende installateurs aan hun regio werd toegewezen.