IZEN energy systems plaatst 1900 zonnepanelen op ziekenhuis

OLYMPUS DIGITAL CAMERANu er meer duidelijkheid bestaat over  de subsidiëring van zonnepanelen, zetten bedrijven en organisaties opnieuw de stap naar eigen energieproductie. Zo realiseerde installatiebedrijf IZEN energy systems deze maand in Genk een zonnepanelenpark van maar liefst 470,89 kWp. Op de nieuwe personeelsparking van het Ziekenhuis Oost-Limburg plaatste IZEN 1900 panelen, samen goed voor 523 211 kWh elektriciteit. Dat is vergelijkbaar met het jaarlijkse verbruik van 150 huishoudens. 

De bouw van de installatie was een boeiende uitdaging. De bovenste verdieping van de nieuwe personeelsparking van het ziekenhuis is open, op de balken van de parking na. De zonnepanelen werden bevestigd op een metalen frame dat op de balken van de parking rust. Op die manier lijkt het of de zonnepanelen zweven.

De installatie is een opsteker voor IZEN energy systems, dat uitgegroeid is tot een belangrijke referentie in de hernieuwbare energiesector. In de recent bekend gemaakte Belgische TrendsTop staat IZEN op nummer één in het sectorklassement groene en duurzame energie.