DSC_8733IZEN energy systems en de Gezinsbond zetten een gezamenlijke actie op rond zonnepanelen. “De stijgende elektriciteitsfactuur weegt zwaar door voor gewone gezinnen”, licht Jolien Lynen van IZEN toe. “Daarom willen we zonnepanelen specifiek voor hen voordeliger maken. Bovendien heeft Vlaanderen de hulp van de gezinnen broodnodig als het de Europese duurzaamheidsdoelstelling van 2020 wil halen.”

IZEN en de Gezinsbond hebben in het verleden al vaker samengewerkt. De visie van de Gezinsbond op duurzaamheid en hernieuwbare energie sluit nauw aan bij die van IZEN. Zo schakelt de Gezinsbond onder andere energieconsulenten in om woningen door te lichten op vlak van energie en advies te geven over energiebesparing.

Online berekenen
Leden van de Gezinsbond genieten tot 31 mei van een spaarkorting die ze rechtstreeks op hun Gezinspaarkaart krijgen gestort. Ze kunnen trouwens zelf hun offerte online berekenen. “Gezinnen hebben het vaak erg druk. Dankzij onze nieuwe website kunnen ze zelf kiezen wanneer ze hun berekening maken. En ze kunnen rustig online een afspraakmoment kiezen”, aldus nog Jolien Lynen. In het kader van de samenwerking worden verschillende infosessies over heel Vlaanderen georganiseerd.