IZEN doet belangrijke overname in Nederland

izenIZEN uit Lille heeft de Nederlandse EPC-afdeling van SolarAcces locatie Wijchen overgenomen. Het Kempense bedrijf, dat zich toelegt op hernieuwbare energie, was al langer actief in Nederland en wil met de overname zijn positie versterken.

Naast 2000 particuliere hernieuwbare energie-installaties per jaar bouwt IZEN grote zonneparken in binnen- en buitenland. Als EPC-contractor verzorgt het bedrijf het ontwerp maar ook de effectieve bouw van grote zonnepaneelsites.

Veel leren
“De kennis en kwaliteit die aanwezig is binnen het EPC-team van Solar Access vormt voor de IZEN Group een grote toegevoegde waarde”, zegt het bedrijf in een mededeling. Niet alleen versterkt IZEN haar positie in Nederland, ook verwacht het bedrijf veel te leren van het Nederlandse team onder leiding van de ervaren Cyrille Bertrand. De EPC-afdeling van SolarAccess locatie Wijchen blijft in haar huidige vorm bestaan in Nederland en zal onder de naam IZEN renewable energy b.v. deel uitmaken van  de IZEN Group. Het Nederlandse en Belgische team zullen intensief samenwerken zodat een synergie zal ontstaan op het vlak van engineering, procurement en projectmanagement.

IZEN bewijst zich al enkele jaren op de Nederlandse markt met megawatt installaties voor WDP bij Wehkamp, Ceva, Action, Mosa, Brocacef en Kuehne en Nagel. “De Nederlandse zonne-energiemarkt evolueert positief, met een ambitieus plan voor hernieuwbare energie en subsidies voor zonnepanelen. Zonne-energie is in volle ontwikkeling in Nederland, wat kansen creëert in heel uiteenlopende sectoren”, aldus nog het bedrijf. Daarom wil IZEN zich, naast de grote sites, ook verder toespitsen op installaties in de Nederlandse landbouwsector.