Ivan Menten Viskok van het Jaar 2014

viskok2014_Ivan_Menten1Ivan Menten van restaurant Lèche Plat in Arendonk is de winnaar van de Nationale Horecawedstrijd van VLAM en krijgt de titel Viskok van het jaar 2014.

Al voor de 25ste maal daagde VLAM alle Belgische professionele koks uit om een zo lekker en origineel mogelijk gerecht in te sturen met de Vis van het Jaar, pladijs, als hoofdingrediënt. Een vakjury maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden weerhouden en namen het op 18 november live tegen elkaar op in de demonstratiekeuken van Horeca Expo. Onder de vijf finalisten waren twee Kempense deelnemers: Tim Vervynckt van restaurant Nuance in Duffel en Ivan Menten van restaurant Lèche Plat in Arendonk. Ivan Menten maakte de meeste indruk op de jury en won de wedstrijd met zijn ‘in gerookte boter gegaarde pladijsfilet, artisjok, zeekraal en krokante kalfshersenen met jus van strandkrab”.

Restaurant Lèche Plat onder leiding van chef-kok Ivan Menten en gastvrouw Leen De Visscher is een gezellige brasserie in het centrum van bruisend Arendonk waar de keuken best te omschrijven valt als typisch Belgisch waar streekproducten centraal staan. Lèche Plat wil voor iedereen toegankelijk zijn en brengt met zijn volkse gastronomie de smaakpapillen tot een nieuw hoogtepunt.

Ivan Menten is erg blij met de erkenning. “Het is een riem onder het hart en betekent heel veel voor ons. Een restaurant runnen is een hele uitdaging die wij elke dag met heel veel plezier aangaan, maar nu met nog meer goesting.” Het gerecht waarmee Ivan de titel Viskok van het jaar won, kan je in het restaurant van de kaart bestellen.

De winnaar ontving de trofee van de ‘Viskok van het jaar’, ontworpen door kunstenaar Tuur De Rijbel, een cheque ter waarde van € 1.250, een dinerkaart voor twee personen bij Hof van Cleve in Kruishoutem, en een waardebon van € 250 van Flanders Expo, te besteden bij het ISPC.