MescolareLiesbeth Theyskens en Eros Tomassetti van restaurant Diverso op de markt in Westerlo hebben op de benedenverdieping de wijnbar Mescolare geopend. Daar serveren ze Italiaanse wijn, cocktails, fingerfood en sharing plates. “We creëren de sfeer van een hotelbar, dat bestaat nog niet in deze regio”, zeggen de twee.

Het jonge koppel – ze zijn beiden 27 – opende in 2012 het restaurant nadat ze voordien al 3 jaar een traiteurszaak hadden. De benedenverdieping deed vroeger dienst als receptieruimte maar werd de jongste tijd niet echt meer gebruikt. “Zo’n hotelbar is iets wat we zelf heel tof vinden”, vertelt Eros Tomassetti. “We misten zoiets in de buurt en daarom zijn we er zelf maar mee begonnen. Je kan gewoon iets komen drinken en heb je honger, dan bestel je wat om te eten. En dat allemaal in een luxueus interieur.”

Ongedwongen sfeer
Het concept van Mescolare is dat de gasten zonder te reserveren kunnen binnenkomen en genieten van een glaasje met een kleine knabbel in een gezellige en ongedwongen sfeer. De bar is donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 16 uur open. “Op die manier kunnen we ons personeel meer aantrekkelijke uren aanbieden. Het restaurant heeft een onderbroken shift en zo kunnen we de obers ook namiddaguren aanbieden”, aldus het koppel. “Tegelijk worden we beter zichtbaar. Het restaurant op de eerste verdieping is dat niet echt, maar met de bar beneden verandert dat.”

In de korte periode dat Mescolare open is, merken de zaakvoerders dat ze hiermee ook een jonger publiek aanspreken. Daarnaast stellen ze vast dat klanten van het restaurant vlugger naar beneden gaan om hun koffie of pousse-café te drinken.