it-sComputerwinkel IT-s in Mol sluit eind deze week de deuren. Tegelijk krijgt zusterbedrijf NET-Worx voortaan de volle aandacht van zaakvoerder Tom Van Bavel, die de 2 zaken leidt. “We willen ons volledig gaan concentreren op de dienstverlening naar KMO’s”, zegt hij.

Begin dit jaar moest IT-s al een stapje terug zetten. Door de aanslepende wegenwerken op de Turnhoutsebaan in Dessel ging de winkel in Dessel dicht. Die werd nadien niet meer heropend. Nu gaat ook de zaak in Mol dicht. Deze week wordt een uitverkoop gehouden. “Het is moeilijk om de juiste mensen te vinden voor een computerwinkel”, legt Van Bavel uit. “Omdat de marges er laag zijn, is de verloning voor de medewerkers ook navenant. In het andere bedrijf, waar we B2B werken, liggen die lonen heel anders.” IT-s bereikte een overeenkomst met de computerzaak V-sys een beetje verder zodat de klanten daar terechtkunnen voor de verdere service. Ook het personeelslid kan daar aan de slag.

Flink groeien
“Met NET-Worx zijn we serieus aan het groeien”, aldus nog Tom Van Bavel. “We richten ons enerzijds op het installeren van IT-infrastructuur in bedrijven en anderzijds op consultancy. Daarmee staan we bedrijven bij om zich met behulp van IT rendabeler te organiseren.”

Nu nog zit NET-Worx in hetzelfde pand van IT-s in Mol maar er zijn verhuisplannen. “We zijn in Mol-Ezaart aan het bouwen”, kondigt de zaakvoerder aan. “Na de winter verhuizen we.” Bij NET-Worx werken 8 mensen. “Met dit bedrijf wil ik een mooie KMO uitbouwen”, besluit Tom Van Bavel.