IT-manager maakt carrièreswitch naar horecabaas

luihoeveNa anderhalf jaar is afgelopen weekend horecazaak De Luihoeve in Meerhout opnieuw open gegaan. De nieuwe uitbaatster is Lieve Versmissen, voorheen divisiemanager bij IT-bedrijf RealDolmen. “Ik was al enkele jaren aan het uitkijken naar een carrièreswitch”, zegt ze.

Bij RealDolmen werkte ze vooral in de vestiging in Kontich. “Ik had een aantal criteria om van job te veranderen. Ik wou dichter bij huis werken en ook wonen bij mijn werk. Niet in een stad maar in de natuur. Toen we vernamen dat De Luihoeve te koop stond, hebben we dit gekocht, in augustus vorig jaar.” Zelf is Versmissen van Geel afkomstig, haar man Marc Cools van Meerhout.

Volledig opgeknapt
De Luihoeve is ondergebracht in een voormalige boerderij. Sinds 1973 is het een taverne. “We hebben zowel de privé, de keuken als de zaal onder handen genomen en de brandveiligheid in orde gebracht. Alles is opgefrist, het ziet er nu veel lichter uit. De meubels bleken nog de originele uit 1973 te zijn. Die hebben we laten zandstralen en wit laten schilderen. Die gebruiken we opnieuw. Ook de tuin is heraangelegd”, somt Lieve Versmissen op.

De koffie in De Luihoeve wordt op een ambachtelijke manier gemaakt en de theesoorten komen uit de grootverpakking. “Ons ijs is zelf gedraaid”, benadrukt de zaakvoerster. “In het voorjaar openen we nog een bijkomende scheptoog.” Nog in het voorjaar komt er nieuw terrasmeubilair. “De Luihoeve moet een pleisterplaats voor fietsers en wandelaars blijven”, besluit Lieve Versmissen.