Isofoam werkt 30 werven per dag af

isofoam-1Het isolatiebedrijf Isofoam werkt op een hoog tempo. “Wij doen gemiddeld tot 30 werven per dag”, zegt Koen Hertogs. “Isolatie is nog altijd een groeimarkt. De vermindering van het energieverbruik is voor veel bedrijven en particulieren een absolute topprioriteit.”

Isofoam uit Turnhout is gegroeid uit het initiatief van de twee jeugdvrienden Joeri Leys en Koen Hertogs. Zij zagen al pakweg tien jaar geleden het belang van de isolatiemarkt groeien en zetten hun eigen firma op. Zij werken ondertussen met 15 mensen. Hun tien vrachtwagens rijden het hele land door. Van de Ardennen tot aan de kust. “Dat vergt uiteraard een hele stipte planning. Daar zorgen onze mensen van de dispatching voor. Een hele draaimolen, echt waar. Maar uiteindelijk loopt alles zoals het hoort.”

Isofoam werkt ondertussen binnen de contouren van de internationale bouwgroep Besix (Brussel) en het bouwbedrijf Vanhout uit Geel. Vanuit het netwerk van de groep komen op die manier geregeld ook mooie orders naar Isofoam. “Wij werkten onlangs nog in de twee grote ziekenhuizen van Turnhout, Sint Elisabeth en Sint Jozef. Wij werkten op Gasthuisberg in Leuven… Maar wij doen niet enkel grote werven. Wij werken ook voor de particulier en zijn badkamer bv.”

De markt is in volle beweging. Toch zit er ook druk op de prijzen. Dat komt omdat nogal wat mensen denken dat ze de isolatiemarkt ook aankunnen en zich aan een nieuw initiatief wagen. “Wat evenwel zeker niet evident is”, zegt Koen Hertogs nog. “Isoleren, dat leer je niet op school. Het gaat vandaag vooral om vakkennis. Materiaalkennis ook. Isolatie plaatsen is een aparte stiel. Wie denkt dat hij het ook kan komt snel bedrogen uit. Dit neemt niet weg dat die nieuwe bedrijven wel even de markt overhoop zetten. Zo zijn er vandaag nogal wat ondernemingen die vroeger zonnepanelen plaatsten die zich nu op de isolatiemarkt gooien.”