Isabelle Ulenaers uit Geel, die in mei vorig jaar onder de naam SELF een eigen lijn met natuurlijke verzorgingsproducten op de markt bracht, heeft haar grootste bestelling ooit te pakken en die komt uit de Verenigde Staten. De kersverse klant heet Free People en is in de VS en Canada actief met winkels en wereldwijd met een webshop.

“De eerste contacten zijn gelegd op de Cosmoprof-beurs in Bologna begin dit jaar”, doet de Geelse onderneemster het verhaal. “Een dame van het bedrijf kwam langs op de stand en ze was meteen heel enthousiast over mijn producten. Ze gaf haar assistente de opdracht om de zaak verder op te nemen. Daar is een hele tijd overheen gegaan met het opsturen van stalen en dergelijke, maar nu is er een eerste order uit voortgekomen. Een heel groot zelfs.”

Niet eenvoudig
De eerste bestelling gaat over bodyproducten van SELF en die zijn nu in productie om over een 2-tal weken op transport gegaan. “Om ze aan het bedrijf te kunnen leveren, moet worden voldoen aan een meer dan 100 pagina’s tellend exportdocument. Allesbehalve eenvoudig. Na de eerste bestelling volgt in principe een volgende van het volledige assortiment”, aldus nog Isabelle Ulenaers, die een jaar geleden nog Starter van de Week bij Made in Kempen was.

Intussen bouwt ze haar distributienetwerk verder uit. “Aanvankelijk legde ik de focus op de verkoop via de eigen webshop en via winkels. Dat zijn nu een 15-tal verkooppunten, maar ik krijg veel meer aanvragen. De komende maanden ga ik me toeleggen op het checken van bijkomende winkels in België en Nederland.”

Daarnaast lopen gesprekken met sales agents en distributeurs in Duitland, Denemarken, Italië en Polen. Later deze maand komt een eerste deeltijdse werknemer in dienst, vooral om de administratie op te volgen.