Investeerders geloven nog in immobiliën

bouwwerfDe lage intrestvoeten op spaarinlagen zetten er nogal wat investeerders en particulieren toe aan om alsnog een bouwproject op te zetten. Appartementen en verhuurwoningen kunnen allicht meer opbrengen dan obligaties of aandelen. Bij de Algemene Bouwonderneming Heylen in Heist-op-den-Berg onderkent Wim Heylen positieve sentimenten op de bouwmarkt. “Ons orderboek zit al vol tot het bouwverlof van… 2014.”

De Algemene Bouwonderneming Heylen heeft vandaag verscheidene grote bouwsites. In Aarschot is net begonnen met de bouw van 7 appartementen. In Vorst-Laakdal komen er 18. Daarvan is de helft al verkocht. “We blijven ondanks de vermeende crisis niet bij de pakken zitten”, zegt Wim Heylen. “We zetten ons door. We werken met nieuwe ideeën, we tekenen nieuwe projecten uit. De investeerders volgen.”

Problemen zijn er enkel bij een opmerkelijk tekort aan personeel. “Wij vinden zo moeilijk bijkomende mensen. Zelfs metsers. Maar ook loodgieters, bezetters…. We zijn er daarom toe gedwongen om met onderaannemers te werken. Dat is niet altijd evident. Dan moet je de controle over je project voor een stuk uit handen geven.”

De Algemene Bouwonderneming Heylen stelt vandaag zo’n 45 mensen tewerk. In 2011/2012 werd een omzet gerealiseerd van pakweg 10 miljoen euro, 18% meer dan het vorige boekjaar. Het bedrijf is in familiehanden en wordt geleid door Wim samen met zijn broer Paul.