Invertis Goup licht Kempense bedrijven door

invertisKMO’s trekken zelden consultants aan. De consultants zoeken het zelf ook bij voorkeur bij middelgrote ondernemingen of multi’s. Luc Verhaeghe, Eric Lauryssen en Walter De Roo van de Invertis Group doen het daarom anders. Zij richten zich specifiek naar de kleine ondernemingen die effectief wel hulp kunnen gebruiken.

De Kempenaars De Roo en Lauryssen hebben een breed vertakt sociaal netwerk in de regio. Ze zijn kind aan huis bij VKW, VOKA, SPK en tal van ondernemingen. Zij hebben jarenlang gewerkt als consultant voor bekende advieskantoren. Zij zijn tevens geregeld geëngageerd als interim bedrijfsleider. Eric Lauryssen is de man die het vooral operationeel ziet, Walter De Roo is meer de commerciële man. Ze kwamen enkele tijd terug in contact met Luc Verhaeghe, een West-Vlaming die als consultant vooral de financiële kant van de zaak ziet.

“Na al die jaren die we binnen advieskantoren en interimbedrijven werkten hebben we met ons drieën beslist om op ons eigen initiatief te gaan werken”, zegt Walter De Roo uit Balen. “We hebben in dit opzicht de Invertis Group opgericht. We hebben ons vanuit onze afkomst in eerste instantie georiënteerd naar onze eigen streek en de Kempense bedrijven. Het loopt ondertussen uitstekend.”

De Invertis Group biedt de Kempense bedrijfsleiders vooral expertise voor het aantrekken van externe financiering, de begeleiding van de generatiewissel voor het management, de opmaak van een businessplan, kostprijsberekeningen, budgettering enz. Ook procesverbeteringen, in- en outsourcing, het onderzoek naar groeimogelijkheden, fusies en overnames enz. “Het voordeel van onze aanpak ligt hierin dat wij elk probleem vanuit drie verschillende hoeken aanpakken. Wij doen dat met wetenschappelijk verantwoorde onderzoeksmethodes. Wij doen dat op een snelle manier en tegen een vaste prijs. De voorgestelde maatregelen zijn gegarandeerd haalbaar voor het bedrijf.”

Naderhand wordt met de bedrijfsleider overlegd of hij het plan al dan niet zonder begeleiding zelf wil uitvoeren. De Invertis Group wil de verantwoordelijkheid echter ook zelf opnemen.

Klanten? “Veel Kempense bedrijven, inderdaad. Wélke mogen wij niet aangeven. Daar moeten we discreet bij blijven.”

Duur? “We garanderen de bedrijfsleiders veelal dat ze hun kosten binnen de zes maanden terugverdiend hebben.”