Intratuin specialiseert tijdens winterperiode in kersthuisjes

424462-INTRATUIN Olen, portret Nele Torfs, filiaalleidster-foto joren de weerdtBij Intratuin kan je nu volop inspiratie opdoen om je huis of kantoor in de kerstsfeer te brengen. Op de kerstmarkt wordt een uitgebreide kerstcollectie gepresenteerd met kerstbomen, kerstballen en alle andere decoratiematerialen om de boom of het interieur te versieren. De specialiteit van Intratuin ligt bij de kersthuisjes: hele dorpstaferelen met huisjes, lichtjes en rijdende treintjes in een sneeuwlandschap.

“De geschiedenis van de kersthuisjes en -dorpjes stamt uit het begin van de vorige eeuw”, vertellen Katrien Jacquemyn en Nele Torfs van Intratuin Olen.” Kerstdorpjes zijn miniatuurtafereeltjes met verlichte porseleinen huisjes. Begin vorige eeuw plaatsten Duitse en Tjechoslowaakse immigranten in Amerika uitbeeldingen van gebouwen en figuurtjes uit hun eigen land in huis tijdens de kerstperiode. De huisjes en figuurtjes werden met de hand gemaakt, uit hout. De kerstboom werd alsmaar populairder, en de dorpjes kregen een plekje onder de dennenboom. Met de kerstboom nam ook de bekendheid van de huisjes toe, en een paar decennia later sprong de commercie hierop in.”

Intratuin is een levendige organisatie waar zelfstandige ondernemers en beroepskrachten samen aan de weg timmeren met een duidelijke ambitie: toonaangevend en gedreven marktleider zijn én blijven. Dat doen ze door zichzelf op heldere en daadkrachtige wijze in de markt te positioneren, maar ook door snel en slagvaardig in te spelen op de ontwikkelingen. Een deel van de producten behoort tot de eigen lijn. Oorspronkelijk bestond het Intratuin-merk alleen uit tuinartikelen, maar inmiddels is de collectie uitgebreid met o.a. binnen- en buitenplanten, tuinmeubelen, woondecoraties, diervoeders, grondproducten en kerstartikelen.

Intratuin heeft 58 vestigingen, waarvan 5 in België, de andere in Nederland. Met een marktaandeel van 30 procent binnen de tuincentra en 9 procent in de hele tuinbranche mag Intratuin zich in Nederland marktleider noemen. Alle Intratuin-vestigingen beslaan tezamen zo’n 464.000 m2 ofwel zo’n 93 voetbalvelden. Op dit oppervlak werken meer dan 3.300 medewerkers, die in totaal zo’n 80.000 verschillende artikelen verkopen aan 12.500.000 klanten. De vestiging in Olen telt een 50-tal werknemers.