Intracto_logoDe Intracto Group, een specialist in online communicatie uit Olen neemt de klantenportefeuille over van het webdesign bedrijf Intago uit Tielt-Winge. Intracto kocht eerder al de klantenportefeuilles van Bright Sites uit Herentals en Via Futura uit Antwerpen.

Een kwalitatieve webdesign is de laatste jaren ook voor KMO’s een absolute prioriteit. In hun onmiddellijke omgeving zijn de aanbieders van webdesign echter veelal klein.  De Intracto Group kan in dit opzicht een alternatief bieden. “Door onze strategische overnames van klanten vergroten we zelf ook onze reikwijdte en kunnen we als ervaren groep gemakkelijk kwalitatieve en budgetvriendelijke weboplossingen aanbieden”, zegt Pieter Janssens, de managing director van Intracto.

Intracto is een toonaangevende specialist in online communicatie. Het bedrijf werd in 2003 opgericht door Pieter Janssens. Na hooguit tien jaar is de groep uitgegroeid tot 37 personeelsleden. De focus van het bedrijf is daarbij geleidelijk aan verschoven van lokale naar grotere nationale en zelfs internationale klanten.

In 2012 nam Intracto al het webbedrijf Bright Sites uit Herentals over alsook de klantenportefeuille van Via Futura uit Antwerpen. De groep realiseerde daardoor een groei van liefst 60%.  “We zijn daarbij een van de koplopers in webdesign geworden”, zegt Pieter Janssens.

De pakweg 80 klanten van Intago komen nu onder de vleugels van Bright Sites dat zich specifiek op KMO’s oriënteert.  Intago was tot nog toe vooral actief in de brede omgeving van Leuven en Hasselt. Aan de andere kant blijft er ook een actieve samenwerking gegarandeerd tussen Bright Sites en Intracto. “Zo kunnen ook kleinere klanten profiteren van een professionele service”, zegt Janssens nog.