Digital agency Intracto uit Herentals mocht maandagavond de LON-award 2017 van Voka Kempen West in ontvangst nemen. In een reactie zegt managing director Pieter Janssens vereerd te zijn, ook al omdat de prijs wordt uitgereikt door collega-ondernemers. “Het is een mooie manier om het jaar in te zetten. Het is ook een pluim voor onze meer dan 100 collega’s. Ook al zijn we ondertussen een van de grootste onafhankelijke agencies van het land, we blijven sterk verbonden met Herentals en de regio.”

De LON-awards van Voka-Kempen gaan naar ondernemingen die al jarenlang bijdragen aan de welvaart en het welzijn van de regio, die op en top Kempens ondernemerschap uitstralen.

Innovatieve aanpak
Intracto groeide in minder dan 15 jaar uit tot een toonaangevend agentschap voor onlinecommunicatie. “Bedrijfsleiders Pieter Janssens en Tom Van Mierlo zijn gedreven ondernemers”, zegt Frederick Jonckheere, voorzitter van Voka Kempen West. “Dankzij hun innovatieve aanpak groeit Intracto al 5 jaar op rij met meer dan 30%. In enkele jaren is het aantal werknemers gestegen van 40 naar 110. Die groei ontstaat organisch, omdat Intracto meer klanten aantrekt. Maar ook omdat de bedrijfsleiders zeer gericht en intelligent activiteiten van andere bedrijven overnemen.”

Daarnaast investeert Intracto stevig in de band tussen onderwijs en ondernemen. Zo sloot het bedrijf in 2016 een samenwerkingsovereenkomst met hogeschool Thomas More. “Cocreatie is volgens Janssens en Van Mierlo de perfecte manier om kennis en expertise uit te wisselen. Daarom laat Intracto studenten graag proeven van het echte bedrijfsleven”, aldus nog Frederick Jonckheere.

De komende weken maken ook de andere lokale ondernemersnetwerken van Voka-Kempen hun winnaars bekend. Die nemen het tegen mekaar op voor de Prijs Ondernemen 2017, die op 16 juni wordt uitgereikt.