Interreg zoekt KMO’s die geld willen voor innovatie

subsidiesDrie grote Vlaams-Nederlandse innovatieprojecten zijn op zoek naar KMO’s met innovatieplannen. Op vrijdag 21 oktober geven ze in de Kempen tekst en uitleg over de kansen en subsidiemogelijkheden voor ondernemingen binnen deze projecten in het Europees subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland. Daarna kun je één-op-één de mogelijkheden voor je onderneming verder bespreken met de projectverantwoordelijken.

Via de Interreg-projecten CrossRoads2, CrossCare en Link2innovate kunnen ondernemers een beroep doen op financiële en inhoudelijke ondersteuning voor het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten. Diverse speerpuntsectoren komen hierbij aan bod. Ondernemingen die succesvol deelnemen, kunnen – afhankelijk van het type project – aanspraak maken op subsidies van 10.000 tot 200.000 euro.

3 programma’s
CrossRoads2 richt zich op grensoverschrijdende innovatie bij KMO’s uit sectoren als agrofood, chemie en materialen, high tech systemen, life sciences & health, cleantech, biobased, logistiek en maintenance.

Crosscare richt zich op innovatie in de zorgsector door KMO’s. Dit kan gaan over nieuwe of verbeterde zorgconcepten, -diensten, -processen en -producten.

Link2Innovate richt zich op starters die werken met sleuteltechnologieën als micro- en nano-elektronica, fotonica, nanotechnologie, industriële biotechnologie, geavanceerde materialen, of geavanceerde fabricatiesystemen en –processen.

De informatiebijeenkomst op 21 oktober vindt plaats bij Kamp C in Westerlo. Hier vind je verdere informatie.