Interimkantoren krijgen steeds meer taken toegewezen

actief interimOp iedere hoek van de straat vind je nog altijd interimkantoren. Soms Het aantal tijdelijke jobs is met de crisis dan wel achteruit gegaan. Ze krijgen tegenwoordig ook steeds meer andere taken. “Toch doen steeds meer bedrijven een beroep op ons voor de invulling van de vaste jobs”, zegt Mieke Thuys van Actief Interim in Geel.

Het interimkantoor Actief Interim krijgt de laatste tijd van verschillende bedrijven de vraag om selectie- en recruteringstaken uit te voeren voor de invulling van vaste betrekkingen. “We gaan daarbij net zoals in het verleden te werk. Uiteraard screenen we meer en beter. De bedrijven krijgen op het einde een lijst met mogelijk interessante kandidaten, die dan kunnen uitgenodigd worden voor een gesprek“, legt Thuys de gang van zaken uit. 75 procent van het werk is tegenwoordig selectie en recrutering.

Bij Actief Interim in Herentals gaat het soms zelfs nog een stap verder. Op vraag van Maes Elektro nemen zij zo goed als de volledige personeelszaken op zich. “Daarvoor hebben we een ‘inhouse consulente’, die 90 procent van de tijd op locatie bij het bedrijf werkt”, zegt Ann De Bie van het kantoor in Herentals.