Interieurbouw Willekens houdt van handwerk en Belgisch

interieurbouw willekensUnizo heeft het Handmade in Belgium-label uitgereikt aan Interieurbouw Willekens uit Herentals. Zaakvoerder Tijl Willekens is blij met de erkenning en zal het label gebruiken om zich te onderscheiden van de concurrentie. “60% van de productie bij ons gebeurt met de hand”, zegt hij.

Interieurbouw Willekens specialiseert zich in maatwerk in hout. Dat gaat van een keuken tot een dressing maar ook over het plaatsen van binnendeuren. De firma werkt vooral voor particuliere klanten en is actief in de regio Lier-Herentals-Geel-Kasterlee.

Enkel Belgisch
“We hebben onszelf kandidaat gesteld voor het HIB-label om te benadrukken dat meer dan 60% van ons werk met de hand wordt gemaakt”, zegt Tijl Willekens. “Ik ga zelf bij de klant voor een eerste kennismaking en te kijken wat die wil. Op basis van deze gegevens maakt ik een schets van de werken en breng die samen met de offerte binnen. Na de goedkeuring kan het maakproces beginnen. Dit gebeurt met ons eigen machinepark. Belangrijk: ik werk uitsluitend met Belgische leveranciers.” Het bedrijfje gebruikt het HIB-label in zijn communicatie zoals Facebook, Twitter, in de e-mailhandtekening en op de website.

Tijdens een gemeenschappelijke uitreiking ontving ook Cosdep-Pro uit Balen het HIB-label, evenals Art, Design & Craft uit Sint-Lenaarts.