Wie in de komende maanden binnenstapt in een kantoor van het reisbedrijf Thomas Cook Belgium zal door een camera geteld worden. De marketingjongens van Nekcermann Vakantiewinkels/Thomas Cook Travel Shop willen op die manier nagaan hoe ze hun klanten nog beter kunnen bedienen. Door beter in te spelen op de piekmomenten in de winkels bv.

Het intelligente camerawerk wordt afgeleverd door DNCS, een IT-bedrijf uit Gierle (Lille). DNCS of Data Networks Camera Security is vijf jaar geleden als onderneming opgericht door Gust Dierckx. De onderneming was aanvankelijk vooral actief in de netwerktechnologie en de gestructureerde bekabeling. In de loop van de jaren ging het meer naar de installatie van innovatieve software die gekoppeld werd aan camera’s. Op die manier werden de intelligente camera’s gelanceerd. Aanvankelijk ging het vooral om beveiliging en toegangscontrole. Sinds kort gaat het ook om de analyse van het gedrag van klanten en passanten.

“Door onze camera’s zal Thomas Cook een gedetailleerd zicht krijgen op de instroom van de klanten in zijn 92 winkels. De marketingafdeling zal uit onze analyses kunnen opmaken hoe ze de kantoren beter kan structureren. Welke kantoren bv. prioriteit verdienen. In de stad of buiten de stad. Op welke uren de klanten het liefst binnenstappen. Op die manier kan de bezetting van de kantoren ook aangepast worden aan de piekmomenten enz.”

Voor DNCS is dit nieuwe contract een verdere stap vooruit. “Op het vlak van netwerktechnologie, bekabeling en IP¨-cameratoepassingen zijn wij meteen het single point of contact voor zowel KMO’s, grotere bedrijven als studiebureaus”, zegt Dierckx nog.

Het orderboek van het bedrijf steekt ondertussen helemaal vol. “Wij zijn nu al bezig met het voorjaar.” Tot de klanten van DNCS behoren oa. Nyrstar, Van Genechten Biermans, Arseus, het OCMW van Gent, Kerkstoel, HoutLuyten, Spar enz.

“Ook dit jaar gaan we weer 30% groeien”, herhaalt Dierckx. Van een eenmansbedrijfje in 2007 is DNCS ondertussen uitgegroeid tot een vaste ploeg van 10 mensen.