Inspiratieboek voor iedereen die droomt van een eigen zaak

Cover-Geniaal-begonnenStarters die onbezonnen aan hun avontuur beginnen, moeten vaak niet veel later de boeken al sluiten. De economische realiteit is bikkelhard. Naast passie en een sterk businessidee moet er vooral grondig voorbereid worden. Het inspiratieboek ‘Geniaal Begonnen, half gewonnen’ van Hans Hermans bundelt 48 tips en adviezen van Vlaamse ondernemersexperts, waaronder Kempenaar Maurice Engelen van Praga Khan maar ook Xerius en Boudewijn Dupont van SIM Belgium.

Elke starter heeft nood aan een plan, een doel, een visie en een groot doorzettingsvermogen om zijn opstartend bedrijf van de grond te krijgen en om zijn start-up door de woelige eerste jaren te loodsen. Vaak ontbreekt het aan een grondige voorbereiding. Het boek van Hans Hermans stuurt aan op het inwinnen van advies bij ervaren ondernemers en bevat 48 tips voor iedereen die van een eigen zaak droomt.

Sta in het midden van de dansvloer

Zo stelt Maurice Engelen, artiest en Digital Serial Entrepreneur, dat een starter „in het midden van de dansvloer moet staan”. Maurice Engelen maakte zijn grootste hits na intensief ervaringsonderzoek op de dansvloer. “Ik wist dat ik de basis van een muzikaal succes moest  leren kennen vooraleer zelf een hit te kunnen scoren. Waarom en wanneer gaan mensen uit hun dak? Doe hetzelfde in jouw markt.”

Het boek ‘Geniaal begonnen, half gewonnen’ wordt uitgegeven door Compact Publishing in samenwerking met Xerius, het sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen en  is te koop bij Standaard Boekhandel ((ISBN 978 94 91803 093) en online via www.geniaalbegonnen.be.