Insolita zorgt voor ongewone Italiaanse vakanties

Lieve Moors-InsolataLieve Moors startte in januari 2011 haar eigen bedrijf op in Nederland. Sinds begin 2014 is zij actief vanuit haar woonplaats Geel. Met haar reisinitiatief ‚Insolita’ biedt zij persoonlijk geselecteerde vakantiewoningen in Italië aan.

Lieve Moors heeft een jarenlange carrière in het bedrijfsleven achter de rug en werkte o.a. voor Philips Turnhout en Borealis. In dit laatste bedrijf was zij personeelsdirecteur.  „Op een bepaald ogenblik had ik het helemaal gehad om in grote structuren te functioneren. In het kader van reorganisaties werd mij een carrière in het buitenland aangeboden, maar die uitdaging heb ik uiteindelijk niet aanvaard. Ik koos voor een oude liefde: al van kinds af aan gingen wij naar Italië op vakantie. Ik wilde al langer de stap naar het zelfstandigenbestaan zetten, en uiteindelijk beslisten mijn man en ik om dit avontuur aan te gaan.”

Lieve Moors startte begin 2011 met Insolita. Aanvankelijk vanuit Nederland, omdat dat daar toen makkelijker ging. Doordat een bepaald decreet in België werd afgeschaft, kon Insolita sneller dan verwacht ook vanuit België opereren. „Ik heb nu twee vestigingsadressen: één in Tilburg en eentje in mijn woonplaats in Geel.”

Insolita wil zich onderscheiden door een persoonlijke service. „Het pure internetgebeuren waar men op websites zoekt naar de meest voordelige vakantieplek is voorbij. Mensen willen meer een bemiddelaar die ze kunnen vertrouwen, die een persoonlijke service aanbiedt. Ik werk graag iets uit op maat. Zoek je als koppel een idyllisch plekje in Italië, trek je erop uit met drie families of wil je een rondrit met veel cultuur combineren met een zwembadvakantie in Toscane? Ik zoek het allemaal voor je uit en doe je een voorstel. Ik zoek alle huizen persoonlijk uit. Ik bemiddel in de verhuring tussen eigenaars in Italië en klanten uit de Belgische en Nederlandse markt. Ik doe deskresearch en ga zo’n 8 weken per jaar op de baan. Dan rij ik rond in Italië, bezoek ik de vakantiewoningen en maak ik kennis met de eigenaars. Het moet klikken, en de kwaliteit moet er zijn. Ik publiceer de woningen op mijn website, zoek de panden, werf klanten, ga naar beurzen en adverteer.”

Komt haar ervaring als personeelsdirecteur in een internationale context van pas in haar nieuwe leven? „Absoluut. Ik spreek Italiaans en ook mijn andere talen komen van pas. Ik heb bijzonder veel contacten met erg diverse mensen, en daar is wel wat psychologie bij nodig”, lacht Lieve. „Ik kan ook terugvallen op een stuk maturiteit die ik heb opgebouwd. Ik laat me niet zomaar van de wijs brengen. Bovendien ben ik gewend van te werken met contracten, erg handig want duidelijke afspraken zijn belangrijk.”

Sinds een paar maanden werkt Lieve Moors samen met een gelijkgestemde ondernemer uit Rome. „Ik ontmoette in Rome iemand met een gelijkaardige achtergrond als ik. Die verhuurt appartementen in het centrum van Rome. We sloegen de handen in elkaar. Zo kan ik ook mensen die een citytrip naar Rome willen maken, helpen aan een leuke uitvalsbasis om de stad te verkennen. We bieden niet alleen onderdak aan, maar boeken ook tickets voor musea of cultuurevents.  Zo onderscheiden we ons door een aanbod op maat en door extra service te verlenen. Ik geef bijvoorbeeld ook heel veel informatie mee over bezienswaardigheden in de buurt, restaurants en winkels…”

Insolita breidt voortdurend het aanbod uit. Zo bemiddelt het in vakantiewoningen in heel Noord- en Midden Italië tot aan Rome en de kuststreek ter hoogte van Rome. Lieve legt nu contacten naar meer zuidelijke regio’s. „Bedoeling is om op termijn Italië helemaal te omvatten, niet alleen de gekende toeristische streken maar ook de ongewone plekjes! Insolita is immers Italiaans voor ‚ongewoon’.