Wim Lochs en Eddy Peeters van RideOnTrack.

Wim Lochs en Eddy Peeters van RideOnTrack.

Begin deze maand heeft RideOnTrack zich gevestigd in het Technologiehuis van Geel. Het bedrijf ontwikkelt software die wordt gebruikt in sectoren waar een operationele communicatie van groot belang is.

“De software die wij ontwikkelen, wordt bijvoorbeeld gebruikt in de dispatchingcentra van de spoorwegen”, zegt Wim Lochs, vice president sales van RideOnTrack. “In deze controlecentra volgen de verkeersleiders het treinverkeer in real-time op, en is het van cruciaal belang dat de telecommunicatie vlot en volgens de correcte procedures verloopt.”

Specifieke problemen oplossen
Eddy Peeters, mede-oprichter en vice president software development van RideOnTrack: “Voor de hardware en ‘standaard’ software werken we zoveel mogelijk samen met partners. Zo kunnen wij ons focussen op wat belangrijk is voor onze klanten, namelijk software ontwikkelen die hen helpt hun specifieke telecommunicatieproblemen op te lossen. We merken ook dat onze klanten zelf vragen om zoveel mogelijk gebruik te maken van wat standaard op de markt verkrijgbaar is.”

Lochs en Peeters deden beiden ervaring op bij bedrijven in de sector en ze gebruiken die kennis nu binnen hun eigen bedrijf dat ze in april 2012 oprichtten. RideOnTrack werkte in België al aan verschillende projecten voor Infrabel.

Op 1 april begon Tycho Van de Brande als R&D Engineer voor het bedrijf te werken. Hun bestaande kantoor werd hierdoor te klein en RideOnTrack besloot om hun kantoren in het Technologiehuis onder te brengen.

 “Hier willen we verder groeien en in de toekomst extra mensen aantrekken”, zegt Wim Lochs. “Als innoverend bedrijf willen we dan ook in een stimulerende omgeving zitten.”