Innovatiecoach wordt soepboer

Foto: Mia Uydens - GVA

Foto: Mia Uydens – GVA

Tot voor kort begeleidde Jan Driesens handelaars bij de opstart van een e-commerce activiteit. Vandaag levert hij vers bereide soep met de bakfiets.

Jan Driesens begeleidde vanuit het Innovatiecentrum Vlaanderen ondernemers, met diverse starters ging hij op zoek naar het gat in de markt. Tot hij zelf een ontdekte in de Turnhoutse markt en erin sprong.

Jan levert met de Vloeibar dagelijks verse soep aan bedrijven en particulieren in Turnhout. De soep zal dagelijks vers bereid worden in de keuken van de gloednieuwe Turnhoutse stadsboerderij. “Toen ik hoorde van de plannen van de stadsboerderij, nam ik meteen contact op met de coördinator en we zagen al snel dat beide concepten op elkaar kunnen inhaken. Ik wil voor mijn soepen met seizoensgebonden groenten werken. Om het duurzame aspect door te trekken, worden de soepen op kantoor of aan huis geleverd met een e-cargobike. De eerste die je in Turnhout zal zien rondrijden. De soepen worden koud geleverd, in herbruikbare verpakkingen. Zo kan de klant ze zelf opwarmen wanneer hij dat wenst.”