Innovatieacademie brengt bedrijven geen vis, maar leert hen vissen

Voka – Kamer van Koophandel Kempen start in november, in samenwerking met de Vlaamse Innovatiecentra, met een Innovatieacademie op maat van bedrijfsleiders van kmo’s tot vijftien werknemers.

We brengen onze bedrijfsleiders geen vis, we leren hen vissen

Bedrijfsleiders moeten elke dag omgaan met veranderingen. Hun reacties op die veranderingen zijn cruciaal voor hun bedrijf. “Ideaal zou eigenlijk zijn wanneer onze bedrijfsleiders de veranderingen een stapje voor kunnen zijn”, zegt Caroline Jansen, directeur belangenbehartiging en diensten bij Voka Kempen. “En dat kan wanneer er in een bedrijf voldoende aandacht is voor innovatie. Alleen merken we dat die aandacht niet evident is, zeker niet voor de kleinere ondernemingen. Met onze Innovatieacademie – die openstaat voor zowel onze leden als voor niet-leden – willen we hier in zes concrete sessies een oplossing bieden. De deelnemers krijgen tijdens het traject een totaalbeeld van innovatie waarmee ze zelf aan de slag kunnen. We brengen onze bedrijfsleiders geen vis, we leren hen vissen.” Voka Kempen wil met de Innovatieacademie tools en de methodieken aanreiken om met een open visie naar de toekomst te kijken. Zodat ze op die manier opportuniteiten herkennen en grijpen.

Om deze Innovatieacademie te begeleiden, werkt Voka Kempen samen met een ervaren innovatiemanager, nl. Frank Dethier. Hij heeft al 10 jaar ervaring en begeleidde o.a. de Philips Audio Business unit.

Voor meer informatie over de Innovatieacademie kan u contact opnemen Frank Van Dael, senior adviseur innovatie bij Voka Kempen – 014 56 30 30 – frank.vandael@voka.be