Innotek gestart met nieuw EFRO-project

Innotek is gestart met een EFRO-project om bedrijven over heel Vlaanderen te stimuleren nieuwe activiteiten te ontwikkelen en deze onder te brengen in een nieuwe business unit of divisie. Het project ‘Intrapreneurship als drijvende kracht voor dynamische bedrijven’ loopt tot 30 juni 2015. Bedrijven die zich hiertoe aangesproken voelen, kunnen rekenen op een begeleidingstraject met ervaren coaches.

“We willen het ondernemerschap binnen bestaande bedrijven aanzwengelen en deze bedrijven helpen om nieuwe producten of diensten te lanceren en zo hun afzetmarkt te verbreden”, zegt Toon Peeters, die bij Innotek dit project coördineert. “Nieuwe opportuniteiten en intern aanwezig talent voor ondernemerschap wordt vaak onvoldoende benut. Daarom willen wij bij bestaande bedrijven zoeken naar innovatieve, nieuwe bedrijfsopportuniteiten om op die manier de aanwezige knowhow maximaal te valoriseren. Daarnaast gaan we binnen het bedrijf op zoek naar ondernemende mensen die deze knowhow kunnen uitbouwen tot een nieuwe divisie. Deze nieuwe activiteiten zorgen voor een differentiatie van de bestaande activiteiten en maken hierdoor het bedrijf weerbaarder.”

Innotek is reeds vele jaren actief in het detecteren, activeren en verzelfstandigen van opportuniteiten binnen bestaande bedrijven: tussen 2009 en 2013  werd bij 183 bedrijven gezocht naar nevenactiviteiten met doorgroeipotentieel, wat leidde tot de oprichting van 77 nieuwe activiteiten (37 interne ventures en 40 spin-offbedrijven) en een bijkomende tewerkstelling van 350 FTE’s, een aantal dat meer dan waarschijnlijk nog zal verdubbelen.

Als je binnenkort de Gouden Carolus Single Malt-whisky drinkt die drie jaar rijpte in eiken vaten, weet dan dat dit een nieuwe activiteit is van de Mechelse brouwerij Het Anker, mede dankzij de coaches van Innotek.

Geïnteresseerd om deel te nemen aan dit project? Neem contact op met Toon Peeters: tp@innotek.be