Het Boshuis in provinciaal groendomein De Averegten in Heist-op-den-Berg is opnieuw open. Hans Peeters en Innes Borghs (Kasterlee) zijn de nieuwe uitbaters. Ze hebben allebei vele jaren ervaring in de horecasector. De provincie Antwerpen, eigenaar van het pand, moest op zoek gaan naar nieuwe uitbaters nadat de vorige de zaak een half jaar geleden achter zich lieten.

Na enkele maanden van renovatiewerken is er opnieuw dynamiek in het pand. “We hebben er de voorbije 2 maanden hard aan gewerkt en het resultaat mag er wel zijn. Het ziet er goed uit”, vertelt uitbater Hans Peeters. Een nieuwe keuken en schilderwerken hebben de uitstraling van de taverne flink opgefrist. “Wandelaars, fietsers, kinderen en hun ouders of grootouders, ze zijn hier allemaal welkom. Naast de snacks, pannenkoeken, gebak en ijsjes, maak ik er een erezaak van om alle trappisten op de kaart te zetten.” De opening van het Boshuis moet van het provinciaal groendomein De Averegten opnieuw een bruisende locatie maken.

Nieuw dienst- en onthaalgebouw
De provincie Antwerpen opent deze lente ook nog het nieuwe dienst- en onthaalgebouw. “Daar kunnen we onze bezoekers op een goede manier ontvangen voor ze het domein bezoeken. We investeren ook fors in een volledig nieuwe speeltuin. De provincie heeft 140.000 euro vrijgemaakt voor een speeltuin voor jonge en iets minder jonge kinderen. Deze zou tegen de zomer klaar moeten zijn”, zegt gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen Bruno Peeters.