Inlijstatelier Kaderke.be is erkend als handwerker

kaderkeKaderke.be, het inlijstatelier uit Heist op den Berg van Guy Van Kerkhoven en Sofie Roose, heeft het UNIZO-label ‘Handmade in Belgium’(HIB) ontvangen. Bij Kaderke.be langs de Leopoldlei in hartje Heist werken ze al sinds 1989 met hart en ziel en vooral met respect voor het ambacht aan hun producten. “Deze erkenning doet ons deugd. Ambacht blijft immers enorm belangrijk bij inlijstingen”, zegt Guy Van Kerkhoven.

Met het label zet UNIZO vakkundig handwerk in de kijker. “Alles is maatwerk hier. We verzorgen alle soorten inlijstingen, volgens wens en op maat van de klant. We bespreken vooraf een inlijsting van a tot z: van materiaalkeuze over technische uitwerking tot raad op decoratief vlak.”

“Alle materialen die we gebruiken, zijn van museumkwaliteit. Ze zullen een in te lijsten werk nooit aantasten. Zo bevatten onze passe-partouts geen enkel zuur, ze zijn gemaakt van katoenschilfers. Onze lijmen maken we zelf, van rijst of tarwestijfsel. Een werk in een passe-partout kleven, gebeurt met speciale scharnieren, gemaakt van Japans papier, dat lange vezels heeft en daardoor zeer sterk is. Onze eigen stijfsellijm laat geen resten na. Het werk uit de kader halen voor verkoop, kan dus perfect. In originele staat.”