Zaakvoerder Joeri Beneens van bouw- en interieurbedrijf Beneens in Olen en echtgenote Sarah trokken op inleefreis naar Zuid-Afrika om de projecten van de Geelse ontwikkelingsorganisatie Cunina te bezoeken. Het bedrijf steunt al enkele jaren een school in Kwazulu-Natal. De reis maakte een diepe indruk op het koppel.

“In 2015 hebben we met de werknemers het peterschap voor 13 kinderen in Zuid-Afrika op ons genomen en steunden we de werking van de houtbewerkingsklas in de school”, vertelt Joeri Beneens.

Onbeschrijflijk gevoel
“We kozen voor Cunina omdat de organisatie kinderen vormt en ze zo de mogelijkheid geeft om hun toekomst zelf in handen te nemen. De ontvangst door de kinderen was overweldigend en het geeft een onbeschrijflijk gevoel te zien dat we tot hun opleiding en hopelijk geluk kunnen bijdragen. Het geeft ons de motivatie om verder te doen, want we weten dat we met onze acties een echt verschil kunnen maken.”

Het bedrijf vraagt de medewerkers om nog een extra. Zo worden ze opgeroepen om heel nauwkeurig afval te recycleren, waarbij de opbrengst van de verkoop ook in de Cunina-pot gaat. “Heel het engagement voor Cunina zorgt voor een mooie samenhorigheid. We kijken samen naar de foto’s van onze petekindjes en lezen hun verhaal, waar ook wij een bladzijde van mee mogen schrijven.  Ik kan al mijn collega-ondernemers alleen maar aanmoedigen om dit ook te doen”, aldus nog een enthousiaste Joeri Beneens.