De directie van Initial heeft vandaag de intentie aan de ondernemingsraad om het magazijn in Malle midden volgend jaar te sluiten. De activiteiten verhuizen naar Polen. Voor 53 medewerkers dreigt het ontslag.

Initial maakt sinds vorig jaar deel uit van de CWS-boco Group, een belangrijke dienstverlener op het gebied van werkkledij, sanitaire hygiëne en matten. De groep heeft haar materialenlogistiek in 2014 gecentraliseerd in Miedzyrzecz (Polen). “De logitistieke processen worden geïntegreerd in deze centrale supply chain-aanpak”, deelt het bedrijf in een mededeling mee.

Fair behandeld
Vandaag is de ondernemingsraad op de hoogte gebracht van de voorgenomen sluiting van het magazijn medio 2019. “Het management begrijpt dat dit een moeilijke periode is voor de betrokken werknemers en benadrukt dat het alle wettelijke verplichtingen nauwgezet zal naleven dat de werknemers fair zullen worden behandeld”, aldus nog de mededeling. Het bedrijf voorziet een gefaseerde sluiting die wordt doorgevoerd in de loop van volgend jaar en benadrukt dat er voor de Initial-klanten geen wijzigingen zijn in het aanbod of de levering.

CWS-boco Group stelt in ons land 845 mensen te werk en telt wereldwijk zo’n 10.800 medewerkers. Het aangekondigde plan heeft enkel betrekking op het magazijn in Malle.