Ingenieurs in spe op bezoek in Arendonk in kader van WK zonnewagenrace

solar kopieHalf augustus kwam het Belgische team voor de Solar Tour op bezoek bij Indupol in Arendonk. De Solar Tour is een internationale zonnewagenrace die jonge ingenieurs moet stimuleren rond innovatie en toepassingen met zonne-energie. In 2015 wordt de zesde editie gereden.

„De studenten die op bezoek kwamen, waren de leden van het team dat de laatste editie reed in Australië, en het nieuwe team dat net opgestart is voor de race in 2015”, verduidelijkt Marc Monden, productiedirecteur bij Indupol. „Begin augustus is de Solar Tour van start gegaan, waarbij het team en de Belgische zonnewagen, de Indupol One, aan alle meewerkende bedrijven in België en aan allerhande instanties wordt voorgesteld. Bij Indupol maakte het gezelschap kennis met diverse facetten van het werken met composieten, van ontwerp over het maken van modellen en mallen tot de assemblage en de eindafwerking van de wagen.”

Indupol is voor het tweede jaar op rij partner, maar werkte eerder al een aantal jaren mee aan het project. „Onze grootste drijfveer in dit project is de samenwerking met deze jonge ingenieurs in wording. Met deze kruisbestuiving bouwen we ons netwerk uit en blijven we up-to-date met de huidige stand van de techniek.”

Indupol is gespecialiseerd in de industriële productie van composietmaterialen voor o.a. de automobielindustrie, de bouwsector en de landbouw. Het bedrijf maakt polyester cabines en onderdelen voor vrachtwagens, bussen, trams maar ook voor elektrisch aangedreven voertuigen, motorhomes en caravans. Voor de bouwsector maakt Indupol complete sanitaire units. Recente projecten omvatten een composiet gevelbekleding voor een gevangenis in Leuze-en-Hainaut  en  een complete gevelbekleding voor de winkelgalerij Sijthoff in Den Haag

Indupol heeft twee vestigingen, de hoofdzetel in Arendonk die naast enkele productiedepartementen ook de administratie, R&D en kwaliteitscontrole huisvest, en een productie-eenheid in Ilava, Slowakije. Het bedrijf stelt 120 mensen tewerk in Arendonk, 30 in Slowakije.