De gevolgen van het transformatieplan bij ING doen zich ook in de Kempen gelden. Eerder al meldden we dat het zelfstandig kantoor in Ravels dat van Arendonk overneemt. Eenzelfde beweging zien we bij ING Westerlo, dat Herselt overneemt als zelfstandig kantoor.

ING Westerlo was al een zelfstandig kantoor, uitgebaat door Johan Wouters. Die krijgt nu versterking van Koen Bogemans, die al 17 jaar zelfstandig ING-agent in Lint was maar dichter bij huis (Herenthout) aan de slag wou. De 2 richtten een nieuwe vennootschap op – Merode Finance – waarmee ze de uitbating verzorgen van Westerlo en Herselt. Dat laatste was tot voor kort een rechtstreeks ING-kantoor.

Samen met de 5 medewerkers willen ze een stabiele, lange-termijnrelatie met de klanten aangaan. Dat zijn zowel particuliere als zakelijke.

Meer service
“We werken in een open kantoor, zonder loketten, en staan achter de strategie van ING: digitaal waar mogelijk, advies waar noodzakelijk”, vertellen Johan en Koen. “We willen de klant verwelkomen, voor hem beschikbaar zijn en hem tot bij de juist kantoormedewerker brengen. Of we doen een beroep op de ondersteuning van specialisten zoals de personal en private banker, de kredietexpert,…”

De klanten in Herselt kunnen sinds de overname profiteren van verruimde openingsuren. In Westerlo is er donderdag een avondopening tot 18 uur.