ingING heeft het kantoor aan de Parklaan in Turnhout vernieuwd en heropend. Dat doet tegelijk dienst als regiokantoor voor de Noorderkempen. “We hebben het kantoor ingericht om de klanten, zowel privé als zakelijk, zo goed mogelijk van dienst te zijn”, zegt regiodirecteur Filip Dhelft.

De verbouwingswerkzaamheden namen tien weken in beslag. In tussentijd werden de particuliere klanten bediend vanuit een container. “We hebben het onthaal naar voor geschoven zodat de onthaalbalie nog toegankelijker is voor onze cliënten. Ook hebben we het loket verschoven zodat mensen die binnenkomen met geld of waardepapieren, discreter en veiliger kunnen worden geholpen. Belangrijk is de open sfeer in het kantoor en de nabijheid voor de klanten”, vertelt Dhelft.

Digitaal en persoonlijk
De selfbanking-automaten zijn gebleven en 1 automaat voor e-banking is vernieuwd. “We willen tegelijk extreem digitaal maar ook extreem persoonlijk zijn. Dat klinkt contradictorisch maar dat is het niet. Meer en meer mensen bankieren digitaal thuis. Op kantoor kunnen we ons cliënteel advies geven over bankzaken en op sleutelmomenten die voor hen belangrijk zijn”, zegt de regiodirecteur. Elke professionele klant van ING heeft sinds 1 januari 2016 een vast aanspreekpunt, zijn ‘business banker’.

In het vernieuwde kantoor werken 12 mensen: 7 voor het kantoor Turnhout en 5 die de 11 kantoren in de regio ondersteunen. Tot de regio Noorderkempen van ING behoren de gemeenten Hoogstraten, Beerse, Zoersel, Vosselaar, Westmalle, Oostmalle, Turnhout, Ravels, Arendonk en Oud-Turnhout. Het Privalis-kantoor binnen het gerechtsgebouw in Turnhout servicet specifiek de advocatuur.