Op 1 september maakte het ING-kantoor aan de Markt in Balen een doorstart als verzelfstandigd kantoor. Initiatiefnemers zijn Stefan Michiels en zijn echtgenote Sandra Petit, die allebei al meer dan 20 jaar werkzaam zijn bij ING België. De verzelfstandiging kadert binnen de transformatie die vorig jaar werd aangekondigd.

“Steeds vaker worden kantoren binnen ING België door een zelfstandige kantoordirecteur beheerd”, vertelt Stefan Michiels. “Enerzijds zijn er kantoren die worden overgenomen door bestaande concessiehouders, anderzijds zijn er de nieuwe zelfstandige kantoren, zoals dat van ons.” Voor de exploitatie in Balen werd de bvba SMSP Finance opgericht.

Vertrouwde gezichten
Stefan Michiels werkt al 20 jaar voor ING België, met als meest recente functies kredietexpert en relationship manager small and medium enterprises in de regio Voorkempen. Zijn echtgenote Sandra Petit is zelfs al 25 jaar in dienst bij dezelfde bank, de jongste twee jaar als verzekeringsspecialiste. De overige medewerkers in het kantoor, Nathalie Didden en Bart Swerts, werkten ook al voor de bank. Voor de cliënten betekent dit dat vertrouwde gezichten hen ook in de toekomst verder zullen helpen.

“Elke medewerker legt de focus op zijn of haar expertise”, legt Stefan Michiels uit. “Voor de zaakvoerders gaat het voornamelijk om hypothecaire kredieten, professionelen en vennootschappen. Ervaring en specialisatie zijn de voornaamste troeven die we willen uitspelen. Verder geloven we in een vlakke personeelsstructuur. One team for the customer is ons motto.”