Infraligna introduceert Xica-vloerverwarming

infralignaInfraligna, specialist in infraroodsauna’s in Beerse, brengt een nieuw product op de Belgische markt. Xica-vloerverwarming is een folie van 0,338 mm dik op basis van carbon die direct onder laminaat of parket wordt geplaatst. Een Aziatisch concept waarin zaakvoerder Ivan Lenaerts tal van voordelen ziet. “De installatie is zeer eenvoudig en kan in één dag afgewerkt worden. Omdat de verwarminsmethode volledig op infraroodafgifte werkt, houdt het ook de lucht in de kamer schoon. Bovendien is het een kostenbesparende en, in combinatie met zonnepanelen, een ecologische manier van verwarming. Ook is er het esthetisch aspect. Omdat je geen radiatoren of verwarmingsketel moet plaatsen, creëer je meer benutbare ruimte. ”

De Xica-vloerverwarming is zowel interessant voor woningen als grotere bouwprojecten. “In kinderdagverblijven waar kinderen op een aangename warme vloer kunnen spelen, bijvoorbeeld. Of in labo’s om stofverplaatsing te voorkomen. Ook is de verwarming geschikt voor lage energiewoningen, winkels en grote ruimten zoals kerken en moskeeën”, legt de zaakvoerder uit. “Omdat de plaatsing geen breekwerken vergt, is de verwarmingsmethode ideaal voor renovatieprojecten.”

Infraligna is sinds 2005 actief in de sector van infraroodsauna’s. De eenmanszaak draait een jaarlijkse omzet van om en bij 350.000 euro. Het was tijdens een zakenreis in Azië dat zaakvoerder Ivan Lenaerts Xica-vloerverwarming leerde kennen. Infraligna heeft een exclusiviteitscontract om de Xica heating film in de Benelux te verdelen. Momenteel maakt de eenmanszaak installateurs en verkopers van laminaat en of parket volop warm om de vloerverwarming te verdelen en te plaatsen. De scope van Infraligna ligt op de aan- en verkoop van de Xica-filmlaag.