Ineos versterkt samenwerking met Tanktransport Peeters

Tanktransport Peeters uit Arendonk heeft een bijkomend contract afgesloten met het chemiebedrijf Ineos. De transporteur zet sinds 2 januari vier bijkomende tankwagens in voor zijn klant. Tanktransport Peeters is sterk gespecialiseerd in ADR-transporten. “Wij hebben van veiligheid een absolute prioriteit gemaakt”, zegt operationeel manager Jef Peeters. “Kennelijk is dat een aspect dat door Ineos onderkend wordt.”

De Kempen en Antwerpen vormen één groot chemiecomplex. Dat had zaakvoerder Emiel al onderkend toen hij zijn transportbedrijf in de jaren zeventig doelgericht naar de nieuwe scheikundige ondernemingen oriënteerde. Opdrachten uitvoeren voor de petrochemie vergt immers specifieke kwalificaties en dat was nu net wat het bedrijf als een toekomstgerichte doelstelling onderschreef. Tanktransport Peeters is in dit opzicht uitgegroeid tot een ADR-specialist die meer doet dan de wettelijke veiligheidsnormen respecteren. Het bedrijf rijdt ook voor oa. AkzoNobel , Prayon, Evonik, Nyrstar, Metallo Chimique, Janssen Pharmaceutica e.a.

“In dit opzicht is ons nieuw contract met Ineos voor ons een bevestiging,” zegt Jef Peeters. “We reden tot nog toe voor Ineos al in een bepaalde technische categorie. Met het nieuw contract gaan we nu ook in een andere categorie. Begin volgend jaar rijden we met vier trucks tussen verschillende vestigingen in Duitsland en de site van Ineos in Tessenderlo.” Het gaat overigens om een langetermijncontract. In dit kader worden de ingezette trucks ‘dedicated trucks.’ Dit betekent dat de wagens enkel voor Ineos rijden. Het transport, het laden en lossen stellen bij de vervoerde producten nu eenmaal heel specifieke eisen.

Tanktransport Peeters beschikt ondertussen over een wagenpark van 31 vrachtwagens en dito opleggers. Voor de dagelijkse activiteiten kan de onderneming uit Arendonk ook nog een beroep doen op tien vaste onderaannemers. Tanktransport Peeters rijdt met Volvo, Scania en MAN. De opleggers werden gekocht bij Van Hool en LAG. “Wij kunnen vandaag 45 verschillende combinaties inzetten.”