Aan de Antwerpseweg in Geel heeft Optiphar Apotheek de deuren geopend. Met 800 vierkante meter is het de grootste apotheek van België, vergelijkbaar met de oppervlakte van een kleine supermarkt. De apotheek van zaakvoerder Johan Van Hoof zet in op een vernieuwend concept.

“We willen niet enkel een plaats zijn waar mensen naartoe gaan als ze ziek zijn, maar ook waar mensen komen om gezond en verzorgd te blijven”, zegt teamleader Pieter-Jan Van Hoof. “We doen dit door een toespitsing op geneesmiddelen te combineren met een focus op voedingssupplementen, cosmetica, thuiszorg en preventie.”

Volop beleving
In de apotheek werken 12 mensen waaronder apotheekassistenten die gespecialiseerd zijn in verschillende domeinen zoals cosmetica en voedingssupplementen. Er zijn aparte hoeken gecreëerd die een shop-in-shop gevoel geven, tot zelfs een theecorner en babyhoek. Transparantie vertaalt zich in een glazen wand die de bereidingsruimte zichtbaar maakt, te vergelijken met een open keuken in een restaurant.

“We willen onszelf onderscheiden op het gebied van dienstverlening”, aldus nog Pieter-Jan Van Hoof. “Bij ons kan je niet alleen in onze fysieke apotheek terecht, maar ook online.” Producten uittesten in de apotheek en die nadien online bestellen kan, zo ook online een bestelling plaatsen en nadien afhalen in de apotheek. “Op deze manier bieden we een extra service aan buiten de openingsuren.”

Optiphar Apotheek heeft 50.000 producten van een 100-tal merken op stock.