In de kijker: 25 jaar Peeters-Vervoort

SONY DSCTijdens de zomermaanden wijdt Made in Kempen een artikelreeks aan enkele jarige bedrijven in onze regio. Bedrijven die 10, 15, 20, 50 jaar of nog langer actief zijn, met ondernemers die gedurende al die tijd kansen zien en kansen benutten, risico’s nemen en tewerkstelling creëren. We zetten hen graag in de spreekwoordelijke schijnwerpers, zoals eerder ook Voka Kempen al deed tijdens het Jaardiner.

Vandaag: Peeters-Vervoort uit Herenthout. Made in Kempen sprak met Paul Peeters, zaakvoerder.

Peeters-Vervoort heeft niet alleen een plantencentrum waar de tuinliefhebber terecht kan voor een uitgebreid gamma planten en tuinartikelen. Het bedrijf staat ook in voor tuinarchitectuur, tuinaanleg en tuinonderhoud, zowel voor particulieren als voor bedrijven en openbare besturen.

Peeters-Vervoort viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Gefeliciteerd! Wat is het geheim om zo lang te kunnen ondernemen?
Paul Peeters: Geloven in het bedrijf en ervoor blijven werken.

Hoe startte het verhaal van Peeters-Vervoort?
Paul Peeters: Het begon allemaal als een hobby. Als leerling aan de tuinbouwschool had ik de microbe van de plantenwereld al vlug te pakken. In 1975 trouwde ik met Maria Vervoort en in 1978 startten we samen een boomkwekerij aan de Herentalsesteenweg. We kweekten alles zelf: rozen, fruitbomen, sierbomen en vooral heel veel coniferen. In 1981 verhuisde het bedrijf naar de Nijlensesteenweg, waar het nog steeds gevestigd is. Ons bedrijf groeide al snel uit tot de groenspecialist van de regio. Door de jaren heen breidden we de kwekerij gevoelig uit en ook het plantencentrum werd verder uitgebouwd. Onze afdeling tuinaanleg en onderhoud kreeg stilaan vorm. Vandaag is Peeters-Vervoort een volwaardig groencentrum met drie afdelingen: plantencentrum, tuinarchitectuur en -aanleg, tuinonderhoud. Planten zelf kweken doen we niet meer, maar ze worden hier wel met de beste zorgen omringd.

Zijn de activiteiten doorheen de jaren veranderd?
Paul Peeters: De manier van werken is anders, de machines zijn meer gemoderniseerd en ook de klant stelt meer eisen.

Wat waren in uw sector de belangrijkste veranderingen die een invloed hadden op Peeters-Vervoort?
Paul Peeters: Vooral de mechanisatie, veel handwerk is vervangen door machines.

Op welke realisaties bent u het meeste trots?
Paul Peeters: Dat we in die 25 jaar een groot klantenbestand hebben uitgebouwd.

Hoe ziet u de toekomst?
Paul Peeters: We zien de toekomst hoopvol tegemoet. We gaan ons meer toespitsen op het pure buitenleven.

Welke tips heeft u voor collega-ondernemers?
Paul Peeters: Geloof in je product en evolueer mee.