In de kijker: 25 jaar Dego bvba

Dego logoTijdens de zomermaanden wijdt Made in Kempen een artikelreeks aan enkele jarige bedrijven in onze regio. Bedrijven die 10, 15, 20, 50 jaar of nog langer actief zijn, met ondernemers die gedurende al die tijd kansen zien en kansen benutten, risico’s nemen en tewerkstelling creëren. We zetten hen graag in de spreekwoordelijke schijnwerpers, zoals eerder ook Voka Kempen al deed tijdens het Jaardiner.

Vandaag: Dego  uit Wortel. Made in Kempen sprak met Willy De Gruyter, zaakvoerder.

Bouwonderneming Dego is vooral actief in de provincie Antwerpen, maar bouwt ook daarbuiten en over de noordelijke landsgrens. In de eigen regio is de firma een gevestigde waarde en bouwt of verbouwt het woningen, villa’s, appartementen, winkels … in uiteenlopende bouwstijlen. Dego bvba is ook actief in de bouwpromotie.

Dego viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Gefeliciteerd! Hoe startte het verhaal van het bedrijf?
Willy De Gruyter: In 1989 richtte ik bouwonderneming Dego bvba op. Onze vennootschap groeide in een tijdspanne van enkele jaren uit tot een gerespecteerde firma die meerdere teams van vakbekwame mensen tewerkstelt.

Zijn de diensten die Dego aanbiedt anders dan toen het bedrijf startte?
Willy De Gruyter: Vroeger deden we alleen villabouw, bouw van woningen en renovaties. Dat doen we nog steeds, maar nu bouwen we ook veel appartementen, vooral in eigen beheer.

Wat waren in uw sector de belangrijkste veranderingen die een invloed hadden op Dego?
Willy De Gruyter: Er is enorm veel administratie bijgekomen en extra verantwoordelijkheden. Het is nu zeker niet makkelijker geworden om te ondernemen.

Wat waren enkele mijlpalen in de geschiedenis van Dego?
Willy De Gruyter: We groeien elk jaar opnieuw. Het feit dat het bedrijf overging van vader op zoon en schoondochter vormde een belangrijke mijlpaal.

Op welke realisaties ben je het meeste trots?
Willy De Gruyter: We zijn erg trots op de realisatie van eigen projecten, zoals het verbouwen van de voormalige stelplaats van de Lijnbussen op de Vrijheid te Hoogstraten.

Wat was de grootste uitdaging die Dego moest overwinnen?
Willy De Gruyter: Het eerste project dat we in eigen beheer deden was best wel spannend.

Wat was voor jou het hoogtepunt, de heuglijkste gebeurtenis in de geschiedenis van Dego?
Willy De Gruyter Het vieren van ons 25-jarig bestaan samen met onze medewerkers en weten dat de opvolging verzekerd is.

Welke tips heb je voor collega-ondernemers?
Willy De Gruyter: Ondernemen is hard werken, maar je moet vooral je eigen ‘ding’ doen!