In de kijker: 20 jaar Stubbe Pierre bvba

Jarige bedrijven_Pierre StubbeTijdens de zomermaanden wijdt Made in Kempen een artikelreeks aan enkele jarige bedrijven in onze regio. Bedrijven die 10, 15, 20, 50 jaar of nog langer actief zijn, met ondernemers die gedurende al die tijd kansen zien en kansen benutten, risico’s nemen en tewerkstelling creëren. We zetten hen graag in de spreekwoordelijke schijnwerpers, zoals eerder ook Voka Kempen al deed tijdens het Jaardiner.

Vandaag: Stubbe Pierre bvba uit Rijkevorsel. Made in Kempen sprak met Pierre Stubbe, bedrijfsleider.

Stubbe Pierre BVBA uit Rijkevorsel is al twintig jaar een gevestigde waarde in draai- en freeswerken. Pierre Stubbe richtte het bedrijf op in 1994 en nam in 2009 Den Draaier in Lille over. Beide bedrijven produceren met 20 personeelsleden stukwerk, kleine series en seriewerk in metaal en kunststof en zijn samen goed voor een omzet van 2,5 miljoen euro in 2013, een groei van 20 procent. Stubbe Pierre investeerde vorig jaar al 600.000 euro in machines en robotisatie. Het bedrijf is nu nog gevestigd in Rijkevorsel maar verhuist einde dit jaar naar Beerse en fuseert met Den Draaier tot Stubbe Draai- en Freeswerk.

Stubbe Pierre bvba viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. Wat is het geheim om zo lang te kunnen ondernemen?
Pierre Stubbe: Ik denk dat het geheim is om altijd kwaliteit na te streven en mee te denken met de klanten. Het is belangrijk om je doelstellingen zeer goed te formuleren en een strategisch plan op te stellen met een duidelijke langetermijnvisie.

Hoe startte het verhaal van Stubbe Pierre bvba?
Pierre Stubbe: Ik begon in 1994 in de garage achter het huis met een computergestuurde draaibank… Al van kinds af aan zag men in mij een geboren ondernemer (lacht).

Zijn de activiteiten anders dan toen je startte?
Pierre Stubbe: De activiteiten zijn hetzelfde gebleven, maar wel moderner en uitgebreider. Ons machinepark werd alsmaar moderner en we investeerden in meer-assige machines en in robotisering.

Is het nu gemakkelijker om te ondernemen dan vroeger?
Pierre Stubbe: Nee, de loonkost ligt veel hoger, dit proberen wij op te vangen door robotisering. De markt is complexer geworden met kortere levertermijnen.

Op welke realisaties ben je het meeste trots?
Pierre Stubbe: Op alles eigenlijk, op de groei en op het feit dat onze klanten van dag een nog steeds klant zijn. En op mijn team: we werken echt fijn samen.

Hoe zie je de toekomst?
Pierre Stubbe: Eind dit jaar fuseren Stubbe Pierre bvba en Den Draaier bvba. We willen ook in de toekomst blijven groeien door automatisatie en robotisatie.

Welke tips heb je voor collega-ondernemers?
Pierre Stubbe: Hanteer een duidelijke visie en een goede strategie om je bedrijf gezond te houden.