In 30 jaar ontwierp Groep Infrabo meerdere grote projecten

3D tekening groep InfraboGroep Infrabo kan terugblikken op 30 succesvolle jaren. Het bedrijf werd in 1983 in Turnhout opgericht door Jo Pauels, die vandaag nog altijd voorzitter is van de raad van bestuur bij Infrabo. Het bureau legde van bij de start een grote dynamiek aan de dag met een constante groei als gevolg.

In de Kempen neemt Groep Infrabo uit Westerlo een unieke plaats in. Het studiebureau kan als één van de weinigen een bouwproject van A tot Z begeleiden op één van de vier grote domeinen: bouw, infrastructuur, milieu en veiligheidscoördinatie. “Voor een bouwheer is dit heel aangenaam werken”, zegt Edward Vleminckx, die vandaag samen met Geert Du Pont en Geert Vanbets Groep Infrabo bestuurt. “Het is een voordeel om met één gesprekspartner alle domeinen van een project te kunnen bespreken. Omdat we zeer veel expertise en ervaring in huis hebben, kunnen we voor de begeleiding tijdens het hele bouwproces zorgen. Wij werken het ontwerp uit, tekenen de plannen, doen de nodige studies, maken de bestekken en houden toezicht op de werf.” Groep Infrabo kan rekenen op 40 medewerkers, zowel ingenieurs, architecten, technici, als CAD-ontwerpers.

Het huurpand op de Geelse Markt werd snel te klein en in 1989 drong een eerste verhuis zich op. “Door onze voortdurende groei zijn we in die dertig jaar inderdaad al een paar keer moeten verhuizen”, zegt Vleminckx. Na een pand aan de oprit van de E313 Geel-West, is Groep Infrabo sinds 2004 in Tongerlo gevestigd. “Voor ons is dit een perfecte locatie, zowel voor het aannemen van opdrachten als voor het zoeken van personeel. Onze mensen worden ook voortdurend bijgeschoold over aangepaste wetgeving, reglementering, nieuwe technieken, nieuwe methodieken en nieuwe materialen. Door hen cross functioneel te laten samenwerken, verwerven ze inzichten in de expertises van de collega’s.”

In de afgelopen 30 jaar zijn heel wat bekende Kempense landmarks ontstaan op de tekentafels bij Groep Infrabo. De gebouwen van Agio Cigars, de markt in Geel, de doortocht door Mol, nieuwe gebouwen op de Thomas More-campus en hoogtechnologische gebouwen bij SCK, Belgoprocess en VITO zijn van de hand van deze Kempense ingenieurs en architecten. “In dit soort van projecten zijn we heel sterk”, weet Vleminckx. “Nieuwe projecten die op de tekentafel liggen, bereiden de volgende 30 jaar voor, zoals renovatie van het dienstencentrum in Aarschot en de bouw van een nieuw Europees logistiek centrum voor Hyundai.”