De immobiliënafdeling van verzekeringskantoor Aertsen & Partners is verhuisd naar het vroegere gemeentehuis van Loenhout. Voorheen zaten de 4 medewerkers mee in het hoofdkantoor aan het Jozef Van Looverenplein 2 in Loenhout. “Nu zij apart zitten, gaan we deze poot binnen ons bedrijf verder uitbouwen”, zegt gedelegeerd bestuurder Frans Aertsen.

Het vroegere gemeentehuis van Loenhout stond al jarenlang leeg en te verkommeren. “De gemeente heeft het uiteindelijk verkocht via een veiling en wij zijn de eigenaar geworden”, doet Frans Aertsen het verhaal. Dat was in januari 2016. Een jaar lang werd het historische pand verbouwd. “We hebben het compleet gestript en volledig gerenoveerd, inclusief nieuwe ramen en deuren.”

Burgemeester Ansoms
“Van op ons kantoor keken we de hele tijd uit op het gebouw en vonden het jammer dat het stond te verloederen”, zegt Liliane Gysen, office manager vastgoed. “We zijn blij dat we nu vanuit het gerenoveerde gebouw kunnen werken. Het is trouwens hier dat voormalig burgemeester Jos Ansoms in 1972 de eed aflegde als burgemeester van Loenhout. Hij bleef 40 jaar burgemeester, later van de fusiegemeente Wuustwezel.”

Aertsen & Partners heeft naast Loenhout kantoren in Brecht en Hoogstraten en daar werken samen 40 mensen. Het noemt zichzelf met zijn meer dan 10.000 klanten het grootste KBC-verzekeringskantoor van België. “Onze belangrijkste activiteiten situeren zich in de verzekeringssector”, aldus Frans Aertsen. “We zijn altijd nauw verbonden geweest met de agrarische sector. Onze vastgoedactiviteiten situeren zich ook vooral in die sector.”